2016-11-09 16:22:21• hírek • Szatmár.ro

Szent Márton ünnepe

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Líceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 10-én Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül ezer gyermek vesz részt a Hám János római katolikus óvodából, a 9-es számú óvodából, a német líceum kisiskolásai valamint ezek partnerosztályai Béltekröl, a 10-es Számú Általános Iskolából és a Kálvária templom román közösségéből.

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, saját készítésű lámpásaikba a gyertyákat a német líceum önkénteseitől vásárolják meg karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas a közösségi központjait látogató hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére fordítja.

A rendezvény 16:45 órakor a Kálvária templomban kezdődik, ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészítő- és első osztályosokat a német és a román közösség plébánosai fogadják. A Márton napi felvonulás 17:30-kor indul a római katolikus katedrális elől, a Fényi Fúvósok vezetésével. A gyermekek tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal fognak vonulni. Megkerülve a parkot elérnek a Kálvária templomhoz ahol a 2-4 osztályos gyermekek részére rendeznek programot.

A gyermekek Márton napi énekeket énekelnek és három nyelven imádkoznak. Továbbá a Kálvária templom közösségének plébánosai mesélnek a gyermekeknek Szent Márton jó cselekedeteiről. Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve kivonulnak a templomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: